bluetrue > Kies de leverancier die bij u past
GERELATEERDE DIENST:

Leveranciersmanagement

CONTACTPERSOON:

Chris de Rooij

Betrek ons ook bij de selectie, we zorgen ervoor dat ook u de leverancier krijgt die u verdient!

contact opnemen

Het komt vaak voor dat grote, bekende IT-leveranciers klanten bedienen die eigenlijk te klein voor hen zijn. De leverancier zal geen “nee” zeggen tegen de inkomsten en de klant komt er pas later achter dat ze niet echt bij elkaar passen.

We worden regelmatig ingezet als het kwaad al is geschied. We helpen de klant met het zoeken naar een oplossing om de leveranciersrelatie nog te redden. We komen er altijd aan uit, maar er is dan wel al sprake van een verstoorde relatie.

 

Rollen omgedraaid

Een bekende klant belde om te vragen of we mee wilden denken in de IT-strategie. De klant ervaarde dat de huidige IT-omgeving wat mankementen begon te vertonen. Kortom, tijd om te vernieuwen.

Na de requirements te hebben besproken zijn we gaan kijken wat voor soort IT-leverancier het beste bij hen past. De klant gaf al aan dat ze dagelijks meerdere telefoontjes ontvingen van potentiele IT-leveranciers, maar hoe kies je nu de juiste?

We hebben samen gekeken wat belangrijk is voor de afdeling IT en de eindgebruiker, wat voor kennis en eigenschappen moet een leverancier hebben, maar ook wat voor softskills.

Het was al snel duidelijk dat een bedrijf met unitmanagers, accountmanagers en service delivery managers niet bij onze klant zou passen. Uiteindelijk zijn we op een short list uitgekomen van totaal 3 partijen met een andere insteek, en daar is de partij uitgekomen die het best past bij de dienstverlening van de klant.

Inmiddels is de klant naadloos gemigreerd en dit ging veel sneller en soepeler dan verwacht. De IT-partner voldoet volledig aan de wensen en beide partijen zijn zeer tevreden. De IT-partner kan geld verdienen aan de klant en de klant kan bouwen op de leverancier tegen een eerlijke vergoeding.