IT-inkoop uitbesteden

Te weinig werk voor een inkoper specifiek voor IT, maar heeft u wel behoefte aan die expertise als er IT-middelen of -diensten moeten worden ingekocht? Een parttime inkoper aannemen is onhandig want u zult zien, op momenten dat u de inkoper het hardst nodig heeft, dan is diegene er net even niet.

De praktijk leert dat iemand de IT-inkoop “er even bij doet”. Het is eigenlijk geen onderdeel van zijn of haar functie, maar “het moet wel lukken”. IT-inkoop is een vak waar marktkennis en ervaring voor nodig is. Iemand die het “erbij doet” kiest vaak voor een tussenpartij die hem/haar het werk uit handen neemt. Uiteindelijk betaalt u de tussenpartij via een marge die zij berekenen op de prijs van de producten. Dat kan anders en goedkoper!

 

IT-inkoop uitbesteden, hoe werkt dat?

Heeft u ooit overwogen om de aanschaf van uw IT-middelen en/of -diensten uit te besteden? bluetrue biedt u hiervoor de oplossing met it-BaaS.nl: IT Buyer as a Service. Onze ervaren IT-inkopers staan fulltime voor u klaar, en u betaalt alleen voor de momenten dat u behoefte heeft aan onze expertise.

it-BaaS.nl treedt op als uw persoonlijke IT-inkoper en doet aankopen voor u, op onze naam, of namens u, daadwerkelijk op naam van uw organisatie. Dit gebeurt volledig transparant, is makkelijk overdraagbaar en biedt de beste voorwaarden.

IT-inkoop op maat

Met it-BaaS.nl ondersteunt bluetrue klanten door de volledige inkoop van IT-middelen en -diensten uit handen te nemen. Hierbij gaat het om het inkopen van o.a.:

• Desktops
• Notebooks
• Randapparatuur
Software
• Netwerkapparatuur
• Tv-schermen (digital signage)
• Vaste en mobiele telefonie
• Installatie-/montagediensten, afvoer- en datawipediensten, etc.

bluetrue en it-BaaS.nl denken graag met u mee en adviseren u om tot de beste oplossing te komen. Zodra uw wensen duidelijk zijn, nemen wij het gehele inkooptraject voor onze rekening. Van het opvragen van prijzen voor offertes en bijvoorbeeld special bids, tot aan de daadwerkelijke inkoop en de bijbehorende administratie. Wij zorgen voor een vlekkeloze afhandeling.

Inkopen bij de groothandel?

Of u nu IT-middelen wilt inkopen bij een partij waarmee u al een relatie heeft, of op zoek bent naar een nieuwe leverancier die beter aansluit bij uw behoeften, it-BaaS.nl is uw partner. Wij bieden u bovendien de mogelijkheid rechtstreeks bij distributeurs en fabrikanten in te kopen, waardoor u kunt profiteren van nog scherpere prijzen!

Heeft u afgeschreven IT-middelen? Wij kunnen u helpen met diverse diensten, zoals het op verantwoorde wijze afvoeren van hardware en het gecertificeerd wissen van datadragers. Maar ook bijvoorbeeld de complete inrichting van nieuwe werkplekken, of de installatie van tv-schermen en displays voor digital signage kunnen wij voor u regelen!

Naast de inkoop van IT-hardware, -software en -diensten, is bluetrue natuurlijk ook de beste keuze voor contractmanagement en leveranciersmanagement en voor het herzien of opstellen van inkoopvoorwaarden en contracten.

De aanpak van bluetrue is uniek, simpel en goedkoop. Wij werken op basis van transparantie, dus alles is inzichtelijk van inkoop tot urenregistratie.

Wie zijn onze klanten

it-BaaS.nl koopt IT-middelen en -diensten in voor (of namens) bedrijven, stichtingen en verenigingen die zelf geen IT-inkoper in dienst (willen) hebben. Dit zijn vaak organisaties die wel regelmatig behoefte hebben aan IT-middelen of -diensten, maar niet genoeg inkoopwerkzaamheden hebben om hier speciaal een medewerker voor aan te nemen. Intern ontbreekt het hen aan een gepaste oplossing, waardoor deze taken vaak worden opgepakt door medewerkers met andere primaire functies.

Door bluetrue en it-BaaS.nl in te schakelen hebben deze organisaties een IT-inkoper met specialistische kennis en ervaring ter beschikking op de momenten dat zij die nodig hebben. En minstens zo belangrijk: deze inkoper kost hen géén geld wanneer er geen werkzaamheden zijn.

 

Alles uit uw IT-inkoop halen?

it-BaaS.nl
Uw IT-inkoper die fulltime beschikbaar is, maar betaald wordt per gebruik.

Kijk op www.it-BaaS.nl voor meer informatie of neem contact ons op!

Neem nu contact op

Resultaten

Kies de leverancier die bij u past

Leverancierselectie is enorm belangrijk en zorgt voor een gerust gevoel op het moment dat u ervaart dat u de juiste keuze hebt gemaakt.

 • Kies een leverancier die past bij uw formaat bedrijf
 • Onderzoek of uw leverancier al ervaring heeft in uw branche
 • Bespreek wat de verwachtingen zijn rondom de personen die de diensten verrichten
 • Wat voor bijdrage gaat de leverancier leveren aan uw primair proces
 • Betrek de leverancier bij uw uitdagingen

Van EU-aanbesteding naar daadwerkelijke prestaties

In de publieke sector zetten we meer dan 65 Europese aanbestedingen uit. In ieder van die trajecten realiseerde onze klant een besparing, zonder dat dit ten koste ging van de dienstverlening.

 • Een laagdrempelige, juridisch houdbare manier van Europees aanbesteden;
 • Een optimale samenwerking tussen klant en leverancier;
 • Tevredenheid bij alle stakeholders, waaronder de eindgebruikers.

Inzicht en grip

Wat levert het op om ons in te zetten op het gebied van contractmanagement? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Hier leggen we het aan u uit in een actueel praktijkvoorbeeld.

 • Hogere efficiency wat zorgt voor minder kosten
 • Eenvoudig inzicht en overzicht
 • Meer grip op contracten en leveranciers
 • Betere voorwaarden
 • Betere en duidelijke service afspraken
 • Makkelijker toekomstgericht werken
 • Groei door gebruik te maken van leveranciers die partners worden

Van leveranciers naar partners

Zonder overzicht geen inzicht. Zo kwam het dat onze klant in de private sector maar beperkt profiteerde van haar leveranciers. Dat ondanks een spend van meer dan € 100 miljoen. Wij gaven deze klant weer inzicht in de budgetten per afdeling, de afgesloten contracten en de daadwerkelijke prestaties van de contractpartijen. Waar nodig werden nieuwe afspraken gemaakt. Zo kon onze klant haar aanbieders confronteren en hen verplichten om meer waarde te gaan toevoegen.

 • Realistische budgetten, waarbij werkkapitaal weer vrij komt voor investeringen;
 • Scherpte op overeenkomsten en voorwaarden, zowel commercieel als inhoudelijk;
 • Een kostenbesparing van 15% (op een spend van € 100 miljoen).