bluetrue > Strategisch leveranciersmanagement
Eenvoudig inzicht en overzicht
Publieke én private sector
Bij de inkoper én de aanbieder

Om strategisch leveranciersmanagement te implementeren heeft u een toegewijde partij nodig ter ondersteuning van uw medewerkers. Een partij met de nodige kennis en expertise in huis. Dan is bluetrue uw beste keuze. Op het gebied van implementeren van IT-contractmanagement en strategisch leveranciersmanagement zijn wij een gedegen speler. Met behulp van onze gespecialiseerde diensten haalt u gegarandeerd alles uit uw afgesloten overeenkomsten en ondertussen kunt u zich gewoon focussen op uw core business.

Strategisch Leveranciersmanagement implementeren

In het kader van ISO 9001, 27001 en NEN 7510 is het implementeren van leveranciersmanagement verplicht. Het opstellen van een duidelijk contract en het volgen van een zorgvuldig voortraject is dan ook uiterst noodzakelijk, maar dit is lang niet alles. Het is van belang dat u het geleverde periodiek monitort en, wanneer nodig, vertaalt naar verbeterafspraken. Er zal tijdig overlegd moeten worden om de lopende operationele zaken te bespreken en daar komt meer bij kijken dan u denkt. Wanneer één van de partijen zich namelijk moet gaan verbeteren, zijn dergelijke conversaties niet eenvoudig. Een onafhankelijke derde partij inschakelen die werkt in uw belang kan dan een uitkomst bieden. Voor het implementeren van strategisch management ondersteunen wij u gedurende het hele proces. Wij stellen voor u een dossier op met duidelijke afspraken en voeren voor u daarbij de periodieke leveranciersgesprekken. Daar zijn wij namelijk in gespecialiseerd. Zo wordt er te allen tijde een vinger aan de pols gehouden voor uw gebruikers.

Genereer inzicht en grip

Wij zorgen ervoor dat uw leveranciers uw partners worden. Met betere voorwaarden en duidelijke service-afspraken zal uw bedrijf groeien en krijgt u meer grip op leveranciers en contracten. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Start met het implementeren van strategisch leveranciersmanagement en bel naar 0162-23 88 66 om onze experts te spreken. Uw e-mail stuurt u naar info@bluetrue.nl.

Neem contact met ons op!

  @media only screen and (max-width: 767px){#content-part > article.services-bar.subpage1 > div > div.servicemenu{display: none;}

  Kies de leverancier die bij u past

  Leverancierselectie is enorm belangrijk en zorgt voor een gerust gevoel op het moment dat u ervaart dat u de juiste keuze hebt gemaakt.

  • Kies een leverancier die past bij uw formaat bedrijf
  • Onderzoek of uw leverancier al ervaring heeft in uw branche
  • Bespreek wat de verwachtingen zijn rondom de personen die de diensten verrichten
  • Wat voor bijdrage gaat de leverancier leveren aan uw primair proces
  • Betrek de leverancier bij uw uitdagingen

  Van EU-aanbesteding naar daadwerkelijke prestaties

  In de publieke sector zetten we meer dan 65 Europese aanbestedingen uit. In ieder van die trajecten realiseerde onze klant een besparing, zonder dat dit ten koste ging van de dienstverlening.

  • Een laagdrempelige, juridisch houdbare manier van Europees aanbesteden;
  • Een optimale samenwerking tussen klant en leverancier;
  • Tevredenheid bij alle stakeholders, waaronder de eindgebruikers.

  Inzicht en grip

  Wat levert het op om ons in te zetten op het gebied van contractmanagement? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Hier leggen we het aan u uit in een actueel praktijkvoorbeeld.

  • Hogere efficiency wat zorgt voor minder kosten
  • Eenvoudig inzicht en overzicht
  • Meer grip op contracten en leveranciers
  • Betere voorwaarden
  • Betere en duidelijke service afspraken
  • Makkelijker toekomstgericht werken
  • Groei door gebruik te maken van leveranciers die partners worden

  Van leveranciers naar partners

  Zonder overzicht geen inzicht. Zo kwam het dat onze klant in de private sector maar beperkt profiteerde van haar leveranciers. Dat ondanks een spend van meer dan € 100 miljoen. Wij gaven deze klant weer inzicht in de budgetten per afdeling, de afgesloten contracten en de daadwerkelijke prestaties van de contractpartijen. Waar nodig werden nieuwe afspraken gemaakt. Zo kon onze klant haar aanbieders confronteren en hen verplichten om meer waarde te gaan toevoegen.

  • Realistische budgetten, waarbij werkkapitaal weer vrij komt voor investeringen;
  • Scherpte op overeenkomsten en voorwaarden, zowel commercieel als inhoudelijk;
  • Een kostenbesparing van 15% (op een spend van € 100 miljoen).